ARCHÍVUM / üzleti

NYOLC SZÁZALÉKKAL NŐTT AZ INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ SZEKTOR TELJESÍTMÉNYE TAVALY

Tavaly nyolc százalékkal nőtt az informatikai szolgáltató szektor teljesítménye - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Győrben, a Szintézis Informatikai Zrt. támogatói okiratának átadási ünnepségén.

150,2 MILLIÁRD FORINTÉRT KELTEK EL A 2022-BEN LEJÁRÓ MOBILFREKVENCIÁK

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön tartotta meg a 900 Megahertzes (MHz) és az 1800 MHz-es frekvenciasávok frekvenciahasználati jogosultságainak licitálását szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett, a részt vevő Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. együtt 150,2 milliárd forint értékben licitált másfél évtizedre szóló használati jogosultságokért.

A 4IG NYRT. MEGSZEREZTE A DTSM KFT.-T

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárult, hogy a 4iG Nyrt. megszerezze az adatközpont-üzemeltető DTSM Kft. 100 százalékát - közölte az informatikai vállalat a tőzsde honlapján hétfőn.

CETIN NÉVEN INDULT MAGYARORSZÁGON IS A TELENORBÓL KIVÁLÓ ÚJ TELEKOMMUNIKÁCIÓS INFRASTRUKTÚRACÉG

CETIN néven elindult Magyarországon is a Telenorból kiváló új telekommunikációs infrastruktúracég; a magyar telekommunikációs piacon először megvalósuló távközlési modellben a mobilszolgáltatói kereskedelmi tevékenységet szétválasztják az aktív és passzív hálózati infrastruktúrától - közölte CETIN Hungary Zrt., a Telenor Magyarország Zrt. és az Antenna Hungária Zrt. A CETIN Hungary tulajdonosa egy közös társaságon keresztül 75 százalékban a cseh PPF Csoport és 25 százalékban az Antenna Hungária.

AZ ELSŐ BANKSZÁMLÁT NYITÓK 13 SZÁZALÉKA KÖZÉPISKOLÁS EGY ELEMZÉS SZERINT

Az első bankszámlát nyitók 13 százaléka középiskolás, a K&H-nál például minden harmadik számlát nyitó ügyfél az ifjúsági szegmensből, a 29. életévét még be nem töltött korosztályból kerül ki.

DIJNET: KÉTSZÁMJEGYŰ NÖVEKEDÉS AZ ELEKTRONIKUS SZÁMLAFORGALOMBAN

Az első félévben 22 százalékkal több számlát fizettek be elektronikusan a Díjneten keresztül, mint egy éve - közölte a Dijnet Zrt.