A járványhelyzet komoly lökést adott a digitális fizetéseknek. Már több mint félmillió bankkártyát költöztettek mobiltelefonjukba a magyar felhasználók - idézik a közleményben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatait.

Saját mobiltárcás megoldás 6 banknál érhető el Andorid rendszerű okostelefonokra, emellett 7 szolgáltató kínál Apple Pay-es fizetést. A Magyarországon elérhető mobiltárcák mögött a Mastercard MDES technológiája biztosítja a fizetések zavartalanságát. Az úgynevezett tokenizáció során a fizikai bankkártya adatait tokenekre cserélik, és ezek vesznek részt a tranzakciós folyamatokban. Ezt a technológiát nemcsak mobilfizetések során használják, de az Amazon is egyre több ügyfele számára teszi elérhetővé ezt a lehetőséget, így online vásárlás során egy gombnyomással megtörténhet a fizetés, nincs szükség a kártyaadatok újbóli megadására - írták.

A Mastercard globális fizetéstechnológiai vállalat, a közlemény szerint a világ leggyorsabb fizetési feldolgozó hálózatát működtetik, amely több, mint 210 országban köti össze a fogyasztókat, pénzügyi intézményeket, kereskedőket, kormányokat és vállalkozásokat.

(Forrás:telekomesit.hu, mti/Fotó:pixabay)