A legjobban féltett személyes adataink között ma már nem csak személyi igazolványszámunk vagy bankkártyánk PIN-kódja van, hanem különböző jelszavaink is. Például Facebook-fiókunkhoz, ahol nem csak privát beszélgetéseinket kell megóvni, hanem azokat az oldalakat is, melyekhez hozzáférésünk van - írja a besocial blogján Joanneli Tamás.

Egy Facebook-fiók feltörése ugyanis egy szinten együtt jár azoknak az oldalaknak is a feltörésével, melyekhez bármilyen szintű hozzáféréssel rendelkezünk. A következmények pedig marketing szempontból könnyen lehetnek akár katasztrofálisak is: egy-egy sértő poszt nyilvánossá tételétől kezdve akár más adminok törlésén át egészen az oldal törléséig. 

De mit lehet tenni fiókunk és Facebook-oldalaink védelmében? A megoldás a kétlépcsős bejelentkezés. 

A kétlépcsős bejelentkezés lényege abban áll, hogy ha a megszokottól eltérő böngészőből vagy eszközről jelentkezünk be Facebook-oldalunkra, a szokásos jelszó mellett egy biztonsági kódra is szükségünk lesz a belépéshez – ezt a kódot megkaphatjuk a Facebook-alkalmazásán, de SMS-en keresztül is. 

A kód egyrészt biztonságossá teszi fiókunk elérhetőségét, másrészt ha kapunk egy kódot, miközben ki sem jelentkeztünk Facebook-profilunkból, azonnal tudhatjuk, hogy valaki megszerezte jelszavunkat. Ebben az esetben pedig azt jobb is gyorsan megváltoztatni. A teljes poszt itt olvasható.

(Forrás:telekomesit.hu, digitalhungary.hu / Fotó: pinterest)