Solymár Károly, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára elmondta: a Legyél Te is Most generációs kezdeményezés nagy segítség az idősebbeknek az új technológiák elsajátításához, összeköti a generációkat. A digitális kompetenciák a munka világában is fontosak, valamint az egészségmegőrzéshez, a szellemi frissesség megőrzéséhez is hozzájárulnak - tette hozzá. A digitális tudásmegosztással a generációk közelebb kerülnek egymáshoz.

Kutas István, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója elmondta: a budapesti próbaidőszak után a program országossá nő, 13 város iskoláira terjesztik ki, egyebek között Veszprém, Várpalota, Miskolc, Kazincbarcika vagy Szeged és Kecskemét iskoláiban. Fontos, hogy az idősebbek is megértsék és alkalmazni tudják a technológiát, annak pozitív hatását megismerjék. A programmal havonta ezer embert tudnak bevonni a digitális világba - tette hozzá.

A foglalkozásokat iskolai környezetben szervezik a programba bevont nonprofit partnerek, akik gondoskodnak a lebonyolításról, kapcsolattartásról, valamint az iskolai közösségi szolgálatban teljesített órák igazolásáról - ismertette. A Telekom és a Hintalovon Alapítvány együttműködésével a nonprofit partnerek  gyermekvédelmi oktatásban részesülnek, a cég gyermekvédelmi e-learning oktató anyagot biztosít a résztvevő diákoknak, felnőtteknek.

(Forrás: telekomesit.hu, mti / Kép: mti, pixaby, twitter)