ARCHÍVUM / telekommunikáció

AZ ELSŐ NEGYEDÉVBEN NŐTTEK A GLOBÁLIS OKOSTELEFON ÉRTÉKESÍTÉSEK

A tavalyi nagy visszaesés után az idei első negyedévben több mint a negyedével nőttek az okostelefon értékesítések világszerte az amerikai Gartner piackutató cég hétfőn publikált jelentése alapján. Az öt piacvezető cég tovább növelte piaci részesedését az összes többi piaci szereplő kárára.

NŐTT A DIGI ÁRBEVÉTELE TAVALY MAGYARORSZÁGON

Növelte árbevételét a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. tavaly Magyarországon, 52 milliárd forintról 55 milliárd forintra, és a csoportszintű árbevétel is bővült - közölte a cég.

AZ ÁTLÁTHATATLAN MOBILCSOMAGOK TARTJÁK VISSZA A VÁLTANI KÍVÁNÓ ÜGYFELEKET

Majdnem minden ötödik magyar elégedetlen a mobiltarifa-csomagjával, a mobilcsomagok átláthatatlansága miatt azonban mégsem váltanak - derült ki a magyar BillKiller startup friss, reprezentatív kutatásából.

MAGYARORSZÁGON NÉPSZERŰEK A FELHŐSZOLGÁLTATÁSOK AZ OKOSTELEFONT HASZNÁLÓK KÖRÉBEN

Magyarországon az okostelefont használók körében népszerűek a felhőszolgáltatások, a harmadik helyet foglalják el a telefon leggyakrabban használt funkciói közül, az első helyen a böngésző, a második helyen a térképszolgáltatások állnak - közölte a Huawei Technologies Hungary.

GLOBÁLISAN 7,7 SZÁZALÉKKAL NŐHET AZ OKOSTELEFON-ELADÁS AZ IDÉN

Tavalyhoz képest az idén 7,7 százalékkal több, 1 milliárd 380 millió okostelefont adhatnak el a gyártók világszerte - véli az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat.

EURÓPAI BIZOTTSÁG: AZ APPLE PIACI HELYZETÉVEL VISSZAÉLVE TORZÍTJA A VERSENYT A ZENEI SZOLGÁLTATÁSOK PIACÁN

Az Európai Bizottság állasfoglalása szerint az Apple amerikai informatikai óriáscég visszaélt piaci helyzetével, ami torzítja a versenyt a zenei szolgáltatások piacán - közölte Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős biztos.